25. huhtikuuta 2010

Uudet ilmeet

Töitä, koulua ja kouluhommia sekä matkan järjestelyä riittää niin paljon että niihinkin saisi kaiken ajan kulumaan, mutta täytyyhän sitä ehtiä rentoutuakin.. :) Jotain pieniä juttuja on siis tullut tehtyä, vaikka mihinkään suurempiin käsityö- ja askartelujuttuihin ei aikaa ole ollutkaan. :>

Tässä menneellä viikolla yhtenä iltana esimerkiksi vähän tuunailin kenkiä.. :D

Tarvikkeinani seuraavaa..


Sekä niin likaiset ja kuluneet kengät, että kahteen kertaan piti miettiä kehtaako edes julkaista kuvaa.. Mutta ei tässä nyt niin hienoja muutenkaan olla etteikö kehtaisi. :D


Eli siis aivan kamalan näköiset kengät, jotka on kuitenkin ehkä maailman parhaat kävellä.. Viime kesänä Top-Sportin alesta 6 €:lla ostetut, joten ehkä ne on jo aikansa palvelleet?? :D Pohjistakin näkee että kävelty on, mutta koska nää on jo ihan roskiskamaa (lue = loistavat mökkikengät), päätin kokeilla näihin yhtä tuunausideaa.. :)

Maalarinteipillä vedin nuo kumipohjat suojaan, mutta en jaksanut olla turhantarkka kun pohjat on kuitenkin jo aika rikki (eikä näitä kenkiä julkiseen käyttöön pelasta enää mikään), joten läpihän se väri jostain kohdin meni tietysti.. :D Ja pohjat kun ovat lähes puhki kävelty ja nuo kumiosat niin nuhruisen näköiset jo valmiiksi, niin eihän noista nyt mitään supersiistejä tullut, mutta ehkä kuitenkin pikkasen paremmat??



Kangasvärillä siis tuputtelin vaan väriä pintaan. Ensimmäisen kerroksen kuivuttua väri oli epätasainen kun toiset kohdat oli imeneet väriä enemmän, mutta kahden kerroksen jälkeen jälki on jo ihan siedettävä. :)
Kankaiset kengät pystyy vielä jotenkuten silittämäänkin harson läpi kun vähän kikkailee, niin että väriä ei pitäisi käytössä irrota. Värinhän pitäisi kestää ilman silittämistäkin 60 astetta hievahtamatta mihinkään, ja eikai mikään jalka tai kesäsade niin kuuma ole, eli eiköhän tää väri pysy. :)

Toinen tuunausjuttu oli vanhan mutta käyttämättömäksi jääneen muistikirjan päällystys. :)




Tästä ei tullut otettua ennen- kuvaa, mutta voin kertoa että ruma oli. :D Tässä oli vihreät pikkukukalliset kannet ennestään.. Leikkailin muotilehdistä kuvia ja liimailin niitä kansiin. Etukannen päällystin ensin pohjaksi mustilla kuvista leikatuilla palasilla liimailemalla, kunnes sain kantta ja selkämystä varten kuningasidean ja vetelin ne vaan mustalla paksulla tussilla mustaksi pohjaksi. :D Oli vähän nopeampaa niin. Ja sitten vaan nättejä kuvia päälle. :) Täytyisi vielä laittaa kontaktimuovi tuohonkin päälle, huomasin että käytössä tussi on vähän kulunut reunoista pois ja jostain kohdista vilkkuu hieman vihreää.. Mutta sehän on äkkiä korjattu. :)

Ehkä tuotakin muistikirjaa tulee vihdoin käytettyäkin kun se näyttää vähän kivemmalta. :)

2 kommenttia:

  1. Voi kun olet ollut kovin näppärä! Hyvännäköset tuli noista kengistä. Ma tahtosin tehdä verhot painamalla!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) Painaminen on niin mukavaa, pitäis vaan olla enemmän värejä ni sais tehtyäki jotaki.. :/ Sitte kesällä ku on rahoissa ni täytyy käydä ostamassa pari purnukkaa. :D

    VastaaPoista