14. joulukuuta 2011

Suolaista ja makeaa

Eilinen vapaapäiväni oli tehokas. Kävin hammaslääkärissä ja jouluostoksilla (ostin myös uudet verhot, ihanat!), kirjoitin joulukortteja, kudoin, virkkasin ja leivoin. Flunssa tuntuu jo hellittävän (ties monettako kertaa, toivottavasti nyt kuitenkin lopullisesti), joten virtaa riittää. :)

Teki mieli leipoa muffinseja, ihan muuten vaan. Muffineista ei tullut kovin esteettisiä, mutta kylläkin maukkaita! :D Joku kuorrute tekis näille terää, mutta tällä kertaa en jaksanut värkkäillä.


Ohje on omasta päästä sovellettu, tein siis vaalean muffinsitaikinan johon lisäsin paloiteltuja pätkiksiä. :)


Pätkis-muffinit
12-16 kpl

Tarvitset:
50 g voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
Pussillinen pätkiksiä paloiteltuina

- Sulata voi
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää maito ja voisula muna-sokeri vaahtoon
- Siivilöi jauhot taikinaan
- Sekoita joukkoon paloitellut pätkikset (itse jätin aika reilun kokoisiksi, että tulee kunnon sattumia)
- Täytä muffinsivuoat taikinalla ja paista 200 asteessa n. 13-15 min.


Muffinien lisäksi tehtiin vähän erilaista pizzaa. Bongasin jokunen viikko sitten Kinuskikissan sivuilta mielenkiintoisen, erilaisen pizzaohjeen, joka pääsi nyt kokeiluun. :)

Käytin pizzassa tavallisen parmankinkun sijaan schwarzwaldin kinkkua, joka on myös ilmakuivattua mutta savustettua ja vähän suolaisempaa ja omaan makuun vielä parmankinkkua parempaa. Parmesaanijuuston sijaan käytin tavallista edamia, jonka raastoin kinkun päälle jo ennen paistamista. Kinkun alla pohjalle on levitelty ranskankermaa, ja päällä on siis rucolaa. En ole kovin suuri tavallisen pizzan ystävä, mutta tästä tuli kyllä hyvää. Täytyy tehdä joskus uudestaankin. :) Ainoastaan pohjan tekisin seuraavalla kerralla vähän toisin, lisäisin vaikka vähän jotain ruisjauhoja tai vastaavia pohjaan niin tulisi vähän terveellisempi ja täyttävämpi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti