4. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän Banoffee


Pyhäinpäivän vieraille pyöräytin Banoffeen. Olen jo pitkään haaveillut tämän klassikkoreseptin testaamisesta, ja nyt sattui löytymään sopivasti kaapista purkillinen kondensoidusta maidosta valmiiksi keittämääni kinuskia, joten kakku oli nopea tehdä.



Alkuperäisohje on Hellapoliisin, tässä alla minun vähän muokattu versioni siitä.

Banoffee

Pohja:
300 g suklaisia Digestivekeksejä
70 g voita/ margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Pinnalle:
banaani viipaleina
kaakaojauhetta


Keitä ensin kondensoidusta maidosta kinuski. Irrota purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon että purkki peittyy, ja keitä miedolla lämmöllä n. 2,5-3 h. Purkkeja kannattaa siis keittää kerralla useampi, ne säilyvät avaamattomana jääkaapissa purkin päiväykseen asti.

Murustele keksit, ja sekoita joukkoon sulatettu voi/margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Levitä päälle (jäähtynyt) kinuski sekä viipaleiksi leikatut banaanit. Ripauta banaaniviipaleiden päälle vähän sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.

Vaahdota kerma, ja mausta se vaniljasokerilla sekä sokerilla. Levitä kermavaahto vuokaan.
Irrota torttu vuoasta vasta vähän ennen tarjoilua, ja koristele banaaniviipaleilla sekä kaakaojauheella.


Itse tein tortun vasta eilen aamulla, vain muutamaa tuntia ennen vieraiden tuloa, koska halusin pelata varman päälle etteivät banaanit pääse yhtään tummumaan. Jatkossa teen kyllä tämänkin jo tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin, koska maku oli tänään syötynä huomattavasti parempi kuin se oli eilen, kun se oli ehtinyt vähän tekeytyä. :) Eikä ne banaanitkaan olleet vielä tänäänkään tummuneet, joten se siitäkin pelosta. :)

Herkullista tämä kyllä oli, jos vaan banaanista ja makeasta pitää. :)


Ps. Muistakaa osallistua arvontaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti