23. marraskuuta 2013

Paprikabroileripiiras



Tein tänä aamuna vieraita varten suolaiseksi tarjottavaksi paprikabroileripiirasta, johon tuli ruisperunapohja. Tein tuota vuosia sitten aika useinkin, mutta nyt tätä ei ollut tullut tehtyä jostain syystä moneen vuoteen.




Pohjaksi käytin tällä kertaa Sunnuntain Ruisperunataikinaa, joka toimi ihan hyvin. Toki parasta saa aina jos jaksaa tehdä alusta asti itse, mutta näppärästi toimii tuo valmis ruistaikinapohjakin. Alkuperäinen ohjekin on napattu Sunnuntain ruistaikinapakkauksesta joskus seitsemän vuotta sitten. :D Pikkuhiljaa ohje on muuttunut ja hioitunut käytössä, joten tässäpä oma versioni:

Pohja:
Sunnuntai ruisperunataikina /itse tehty ruispohja

Täyte: 
300 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 (pieni) punainen paprika
1 (pieni) vihreä paprika
0,5 tl currya

Täytteen päälle:
200 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
0,5 tl suolaa

Pinnalle juustoraastetta



Ohje:

1. Voitele piirakkavuoka, ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia 200 asteessa.
2. Paloittele paprikat. Ruskista broilerinsuikaleet pannulla. Levitä broilerinsuikaleet sekä paloitellut paprikat esipaistetun pohjan päälle.
3. Sekoita ranskankerma, kerma, munat, suola ja curry keskenään. Kaada seos täytteen päälle vuokaan.
4. Ripottele pinnalle ohuelti juustoraastetta.
5. Jatka piirakan kypsentämistä uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Nosta pariksi viimeiseksi paistominuuttiksi piiras keskitasolle, jotta piiraan pinta saa väriä.


Itse tein koko piiraan laktoosittomana, jotta pystyin itsekin syömään. Pohja olikin laktoositon, joten tarvitsi vain valita ranskankerma, kerma sekä juusto laktoosittomina. :)


Tämä on siitäkin hyvä piiras, että tämä maistuu sekä lämpimänä, että kylmänä!

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Jos olet suolaisten piirakoiden ystävä, niin kannattaa katsoa blogini uusin postaus. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo olen kyllä, joten täytyypä käydä kurkkaamassa. :)

      Poista