4. elokuuta 2015

Joulupukkia moikkaamassa

Kerroin pari viikkoa sitten, että vietin yhden työpäivän vähän erilaisissa työtehtävissä - nimittäin Joulupukin pajakylässä Rovaniemellä. Olin siellä kuskina ja oppaana toimistomme kiinalaiselle vieraalle, koska täytyyhän Suomessa käydessä Joulupukki nähdä. :) Oli hauska päivä, raskas ja pitkä päivä myös kun päiväseltään kävimme täältä Oulusta, mutta ennen kaikkea oli kyllä kivaa. Meillä oli aika tiukka aikataulu, ja aikaa perilläoloon oli varattu vain neljä tuntia, joka tuolla pajakylässä hurahtikin tosi nopeasti - meiltä jäi suurin osa putiikeista kiertämättä ja porotkin näkemättä. Tärkeimmät kuitenkin ehdittiin; Joulupukki tavattiin, ylitettiin Napapiiri, syötiin poronkäristystä ja vieras pääsi lähettämään ystävilleen joulukortteja Joulupukin pääpostista. Oon itse vieraillut tuolla pajakylässä kerran aiemmin, joskus lapsena vanhempieni kanssa. Ihan hauska ja mielenkiintoinen paikka tuo on aikuisillekin, mutta lapsillehan tuo on todellinen joulumaa, joten lasten kanssa kannattaa kyllä tuolla vierailla jos Rovaniemelle on asiaa. :)





Käytiin pajakylässä syömässä tunnelmallisessa kotaravintola Kotahovissa, joka oli täydellinen paikka lounastaa ulkomaalaisen vieraan kanssa; hyvin perinteikäs lappi-tyylinen ravintola, josta sai varsin perinteikästä suomalaista ruokaa. Me söimme toki poronkäristystä, ja se oli kyllä todella maittavaa. Palvelu oli myös ihan loistavaa ja äärimmäisen ystävällistä, ja paikka tosi kaunis sekä tunnelmallinen, joten tuo oli kyllä nappivalinta lounaspaikaksi.



Vieras tykkäsi reissusta kovasti, ja odotetun Joulupukin tapaamisen lisäksi parasta päivässä hänen mukaansa oli joulukorttien kirjoittaminen. Joulupukin apurit eli oikeat porot jäi harmi kyllä tällä kertaa vieraalle näyttämättä, kun aika vain loppui kesken. Tilannetta pelasti onneksi kuitenkin täytetyt porot, joita sentään nähtiin Joulupukin pajalla! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti