25. maaliskuuta 2013

Nougatpallot


Postailin reilu kuukausi sitten ystävänpäiväksi kokoamani herkkupöydän yhteydessä nougatpalloista, joista silloin sanoin postaavani vielä erikseen. No, nyt postaan! Vähän kauemminhan siihen meni kuin oli ehkä tarkoitus, ja asia unohtuikin välissä. Nyt ajattelin kuitenkin vielä palata nougatpalleroihin ohjeen kera. :)

Ohje nougatpalloihin löytyi Kinuskikissalta.

Nougatpallot


n. 20 kappaletta

3 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
¾ dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
125 g nougat’ta (itse käytin Maraboun Dubbel Nougatia)
50 g voita tai margariinia

Pinnalle: tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele joukkoon nougat ja voi ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja. Kierittele tomusokerissa tai kaakaojauheessa ja koveta/säilytä jääkaapissa.



Jos ja kun teen nougatpalloja vielä uudestaan, laitan joukkoon enemmän nougatia, sillä tällaisinaan minun nougatpalleroistani tuli aika kuivia. Huomasin myös, että nougatia olisi kannattanut sulattaa hetki vaikkapa mikrossa, koska ainakaan minun käyttämäni nougat- patukat eivät olleet pehmeimmästä päästä... mikä tarkoittaa, että käsin sekoitteluun vierähti vähän pidempikin tovi, koska nougat-massan sekoitteluun sai käyttää kaiken sormi-voimansa. :D

Hyviltä pallerot silti maistuivat, vaikka koostumus olisi saanutkin olla mehevämpi ja pehmeämpi.

Kaikki tällaiset pienten herkkujen reseptit kiinnostavat, joten jakakaahan omianne kommenttiboksiin! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti