5. lokakuuta 2016

Viime päivien plussat ja miinukset


Ensin niitä plussia:

+ Aurinkoiset syysilmat. Miinuksena kylmyys, pakkasaamut on tuntuneet tosi kylmiltä nyt yhtäkkiä - niinkuin ne syksyn ekat pakkasaamut aina tuntuvat.

+ Muskari. Ollaan käyty Juliuksen kanssa nyt muutaman kerran vauvamuskarissa, ja se on kyllä hauska yhteinen harrastus. Julius nauttii ihan täysillä, ja muitakin vauvoja on hauska seurata kun kaikki ovat messissä niin innolla. Ja muskarin mammatkin on tosi mukavia, on kiva mennä sinne aina kun porukka on niin hyvä. Kummasti ne omatkin laulupelkonsa osaa heittää siellä romukoppaan, tuolla ei lauluääntä tai nuotissapysymistä arvostella, vaan pääasia on nauttia musiikista ja musisoinnista vauvan kanssa.



+ Niska-hartia-selkä - hieronta, joka teki todella hyvää. Esikkokerhossa oli hieroja paikalla, ja kaikki äidit pääsivät edullisesti vartin jumeja aukovaan käsittelyyn. Aikamoisen jumissa selkä ja hartiat olivatkit, mutta sen kyllä jo itsekin tiesin. Vauvan kantaminen ja imetys milloin missäkin asennossa kenottaen jumittaa kyllä tehokkaasti, ja tuo lyhyt hieronta antoi kyllä hyvän muistutuksen siitä miksi hierojalla olis hyvä käydä edes joskus. Teki niin hyvää, ja tuntuu että pituuttakin tuli lisää kun selkäjumit aukeni ja sain taas selän suoraksi. :D

+ Kangasvaihtarit kaverin kanssa sai iloiselle mielelle. Tai itse vaihdoin palasen ihanaa kaverin himoitsemaa kangasta kaverin ompelemaan söpöön bodyyn Juliukselle. Win- win, molemmat olimme tyytyväisiä. Se kangas oli yksi munkin lemppareistani, mutta kun vaihdokiksi tarjottiin niin ihanaa itse ommeltua bodya niin pakkohan se oli vaihtarit tehdä. :)

+ Kerkesin pitkästä aikaa piirtämään kaavoja, kirjastosta lainatuista Ottobre Design -lehdistä. Jospa vihdoin ehtisin ommella Juliukselle vaatteita kankaista, jotka on odottaneet jo monta kuukautta päästäkseen bodyiksi ja pöksyiksi.

+ Tänään ois taas tiedossa vauvauinti. Viimeksi tehtiin ekat sukellukset, joten tänään varmaan jatketaan sukeltelua. Jännää ja hauskaa! :)

+ Itse tehty omppuhillo, jota keiteltiin muutama purkillinen mun vanhempieni kotipihan omenasadosta. Omenia on vielä iso pussillinen, mutta hillona ei tarvita kyllä enempää. Ajattelin tehdä osasta sosetta pakkaseen vauvaa varten, ja osan siivuttaa ja pakastaa jotta niistä voi tehdä sit talven mittaan omenapiirakoita.

+ Teidän hyvät kysymykset joita jätitte kysymyspostaukseen. Oon nyt alkanut kirjoitella niihin vastauksia, ja vastauspostaus on tulossa ulos vielä tämän viikon aikana. :)





Miinuksia:

- Ilmojen vaihtelevuus. On tosi vaikea pukea vauvaa kun säätila vaihtelee pakkasesta viiteentoista plusasteeseen ja auringonpaisteeseen samanpäivän aikana. Koko ajan saa arpoa että mikä haalari ja mikä pipo, ja että onkohan makuupussi liikaa vai just sopivasti.

- Hammaslääkärikäynti maanantai-aamuna, ja sen jälkeen iskenyt niin järkyttävä hammaskipu että laskin tunteja siihen että mies tulee töistä ja pääsen vähän lepäämään. Huh kun oli raskas päivä, mutta illalla onneksi kipu helpotti. Onneksi vauvakin nukkui pitkät päikkärit, niin pystyin itsekin nukkumaan vähän päivälläkin. En tiedä onko tuolla mun hammaslääkärilläni vähän turhan kovat otteet, kun ikinä aiemmin en muista tulleen tällaista hammaslääkärikäynnin jälkeistä kipua, joka tuolla hammaslääkärillä käydessä tulee aina jälkikäteen. Nytkään ennen käyntiä hammas ei ollut kipuillut ollenkaan, mutta paikkauksen jälkeen kipu oli aivan sietämätöntä.

- Kaksiovinen Corvette kaupan perhepaikalla korpesi mua tänään ihan kunnolla. En useinkaan edes käytä perhepaikkoja, mutta jos parkkis on ihan täynnä niin on kivempi ajaa perhepaikalle jotta kaukalon varmasti mahtuu ottamaan autosta ulos, ja jottei tarvitse ihan parkkiksen läpi kantaa painavaa kaukaloa sekä ostoksia. Kyllä mua siis ärsyttää niin että savu nousee korvista, kun huomaan että perhepaikalla on joku joka ei sitä paikkaa tarvitsisi. Eilen perhepaikalla oli yksin kauppaan asioimaan tullut keski-ikäinen mies joka poltteli tupakan auton vieressä ennenkuin kaahasi yksin pois parkkikselta, ja tänään siinä oli kaksipaikkainen kiiltävä Corvette. Ei tuossa Corvetessa näyttänyt olevan turvaistuimia, mutta vissiin nuo hienommat autot vaatii sen leveämmän ruudun ettei kukaan tavallinen tallaaja halvalla kotterollaan vaikka naarmuta autoa kapeissa ruuduissa. Itsekkyys pistää mun veren aina kiehumaan, ja en tiedä mitä muutakaan tuo perhepaikan tarpeeton varaaminen ois kuin itsekkyyttä. Parkkiksella oli siis sekä eilen että tänään kyllä hyvin vapaana muitakin ruutuja, joten en voi ymmärtää miksi nuo oven läheisyydessä olevat leveämmät perhepaikat täytetään ekana vaikka niitä ei oikeasti itse tarvittaisi.

- Äidinmaidonluovutus tulee mun kohdaltani nyt päätökseen. Positiivista on, että Oysilla on tällä hetkellä kuulemma ihan hyvä maitotilanne, mutta musta on aika haikeaa lopettaa luovutus. Vaikka tässä edessä vois kyllä toisaalta olla plussakin, sillä on luovutukseen pumppaaminen tuntunut raskaaltakin, joten toisaalta helpottavaakin että se loppuu nyt. Viisi kuukautta ehdin siis maitoa luovuttaa, ja oon tosi tyytyväinen että hommaan ryhdyin.

- Järkyttävä hiustenlähtö. Joo, tämä kuuluu raskaudenjälkeiseen aikaan ja johtuu hormoneista, mutta voisko tää kohta jo loppua et päähän jäisikin jotain? Hiuksia on lähtenyt jo kolme kuukautta ihan järkyttävinä tuppoina aina hiuksia harjatessa, ja niitä on lattiat ja jokapaikka täynnä vaikka pyrinkin pitämään hiukset ponnarilla. Hiukset tuntuu ohentuneen puolella, ja jäljellä on enää pieni liru. Kampaajalla lyhensin lettiä jo kymmenkunta senttiä mikä vähän helpotti, kun lyhentyessään tukka tuntuu paksummalta ja pysyy ilmavampana, mutta kyllä tää hiuspehkon harveneminen vähän koville ottaa.



 
Plussan puolella ollaan siis tällä viikolla, vaikka muutama pitkä miinuskin joukkoon mahtuu. Tavoitteena olis kerätä loppuviikollakin plakkariin enemmän noita mukavia juttuja. :) Aurinkoista viikkoa!

Mitäs plussia ja miinuksia teidän viikkoon on mahtunut?

Kuvat instagramistani viime päiviltä. @annikalevanen

2 kommenttia:

  1. On mukavaa lukea blogiasi. Plussat ja miinukset kertovat ihan täydestä elämästä. Ja lapsiperheen arjesta. Ja erittäin aktiivisesta äidistä. En tunne kovin montaa äidinmaidonluovuttajaa, mutta he kaikki ovat olleet poikkeuksellisen aikaansaavia äitejä.
    Pari plussaa elämammalta
    -Hyvät spelttimannaryynit, luomu sellaiset. Tein mannapuuroa tyttärenpojille, 1- ja 4-vuotiaille. Käytin nesteenä Kiehumaitoa, joka ei pala pohjaan. Se toimi. Puuroa ei tarvitse keittää kuin viisi minuuttia ja valmista on. Meidän mielestä se oli parasta mannapuuroa ikinä.
    -Tykkään tanssimusiikista ja tanssimisesta. En ole kuitenkaan kaksinen tanssija. Olen käynyt laviksessa , lavatanssijumpassa pari vuotta. Ja oppinut paremmaksi tanssijaksi. Tunnit ovat vielä hauskoja ja hiki virtaa.
    Yksi Miinus
    -Minulla todettiin aurinkokeratoosi. Se on okasolusyövän esiaste. Se tarkoittaa sitä, että pitää välttää auringossa oleskelua ja suojata iho mahdollisimman hyvin vaatteilla, hatulla ja voiteilla. Muutama keratoosi poistettiin nestemäisellä typellä. Ne olivat onneksi tosi pieniä. Itse en tunnista uusia mahdollisia keratooseja, vaan käyn vuosittain lääkärillä tarkistuttamassa ihon. En ole mikään auringonpalvoja, mutta tykkään puuhata ulkona ja silloin on vaikea välttää aurinkoa. Tämän kanssa vaan täytyy elää ja yrittää suojautua mahdollisuuksien mukaan. Edelleen veneilemme ,hoidan puutarhaa ja viihdyn saaristossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin kiitos kun kommentoit, tulen aina iloiseksi kun huomaan jonkun jättäneen kommentin tänne blogiin! :) Nykyisin niin moni selailee blogeja niin kiireisenä, että kommentointi jää vähemmälle - joten ihanaa kun jotkut kuitenkin jaksavat edelleen jättää kommentin jälkeensä. :) Kiva kuulla että pidät blogistani! Ja oli kiva lukea sun plussia myös, täytyisikin muuten tehdä joskus taas pitkästä aikaa mannapuuroa - kiitos vinkistä. Ja tanssimisessa parasta onkin se hauskanpito, ei se ole niin justiinsa miten ne askeleet menee kunhan on hauskaa. :)

      Ikävä pitkä miinus kyllä sinulla. Toivottavasti tuo sinulla löydetty aurinkokeratoosi ei ikinä etene pahemmaksi. Onneksi voit ulkona puuhailusta silti nauttia jatkossakin, kun vain suojaudut auringolta niin hyvin kuin voit - tuo pistääkin taas miettimään omaa aurinkosuojaustaan... se rasvaus kun tuppaa välillä unohtua. :/ Ihanaa syksyä sinulle!

      Poista