7. tammikuuta 2017

Piparirahkajäätelö


Jos joulun jäljiltä on vielä pipareita jäljellä, ja jääkaapissa ehkä jouluinen piparirahkakin odottelemassa, niin tässäpä ois oiva resepti mihin ne voisi tuhota. :) Tein jouluaattona tätä illaksi vähän mutu-tuntumalla, ja tuli niin hyvää että ajattelin jakaa reseptin tännekin. Ei tämä pelkästään jouluinen ole, joten hyvin voi tehdä vieläkin vaikka joulu onkin jo taputeltu. :)



Tarvitset:
- Purkki Arlan piparkakkurahkaa
- Purkki Valion vaniljarahkaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 3 dl kuohukermaa
- Piparinmuruja muutaman piparin verran
- Piparimaustetta hyppysellinen
- 2 ruokalusikallista sokeria

Tee näin: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon rahkat. Lisää glugoosisiirappi, sokeri, piparimaustetta maun mukaan ja osa piparinmuruista. Kaada seos pakastuksenkestävään astiaan, ja koristele pinta vielä piparinmuruilla. Pakasta peitettynä vähintään 4-5 tuntia. Nosta jäätelö huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jotta siitä on helpompi pyöritellä palloja.

Koristele annokset piparinmuruilla tai vaikka keksillä/konvehdilla. :)




Minä käytin tosiaan purkin piparirahkaa ja purkin vaniljarahkaa kun niitä nyt sattui olemaan. Jos tekee pelkästä piparirahkasta, ei ehkä tarvitse erikseen piparimaustetta, mutta sokeria saattaa tarvita enemmän (sillä vaniljarahka on ainakin mun mielestäni makeampaa).

Nämä täntyyppiset rahkajäätelöt on kyllä hyviä ja helppoja, nopeita tehdäkin - hitaus on vain siinä jäätymisen odottelussa. :)

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä. Meille ei kyllä jäänyt kuin muutama pipari ja ne kyllä menee kahvin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pipari ja kahvi on kyllä hyvä yhdistelmä - maistuu mullekin muulloinkin kuin jouluna! :)

      Poista